До 2020 година всички терминали на MasterCard в Европа ще поддържат NFC за безконтактни плащания

До 2020 година всички терминали на MasterCard в Европа ще поддържат NFC за безконтактни плащания
A A+ A++ A

Безконтактните разплащания са на път най-сетне да станат масови и за това ще помогне и включването на технологията в новите мобилни продукти на Apple. За щастие, ползата от решението на американската компания да избере NFC ще е за всички, тъй като системата ще бъде подкрепена от големите организации, издаващи кредитни карти. MasterCard например обяви, че до 2020 г. потребителите ще могат да плащат с безконтактните си карти и устройства с NFC на всички ПОС терминали в Европа чрез въвеждането на нов стандарт.

Що се отнася до България, популярността на безконтактната разплащателна технология на MasterCard, позната тук като PayPass, в висока. Предвид на това MasterCard е определила по-кратки срокове за страната ни - до 1 юли 2015 г. новите ПОС терминали в България трябва да отговарят на новия стандарт, а до 1 юли 2018 г. всички съществуващи ПОС терминали трябва да поддържат безконтактната технология.

http://newsroom.mastercard.com/press-releases/mastercard-fast-tracks-mobile-payment-acceptance-europe-helping-europeans-tap-everywhere-2020/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници