Intel разкри повече детайли за процесора Core M

Intel разкри повече детайли за процесора Core M
A A+ A++ A

В началото на месеца Intel сподели допълнителни детайли за процесора Core M, представен по-рано през годината и предназначен за следващото поколение тънки и безвентилаторни таблети и хибридни устройства от Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo и Toshiba, които очакваме до края на годината, а някои модели още през този месец.

Intel обещава Core M да осигури до 50% по-висока изчислителна производителност и 40% по-голяма графична производителност спрямо сравними процесори от предишното 4 поколение Intel Core. В сравнение с 4-годишен компютър, процесорната производителност е увеличена два пъти, а графичната - цели 7 пъти. Всичко това при максимална консумация на енергия едва 4,5 вата. Последното позволява на производителите на оригинално оборудване (OEM) да проектират безвентилаторни системи с дебелина по-малка от 9 мм.

В процес на разработка вече има над 20 продукта от различни производители, базирани на Intel Core M, а първите системи ще са в магазините за празничния сезон. През четвъртото тримесечие очакваме Acer Aspire Switch 12 с 12.5" FHD дисплей, ASUS Zenbook UX305, ASUS Transformer Book T300FA, нова версия на ASUS Transformer T300 Chi, Dell Latitude 13 7000 Series, два нови HP ENVY x2 лаптопа и Lenovo ThinkPad Helix 2. Toshiba също готви такова устройство, а повече модели се очакват през първата половина на 2015 г.

Intel Core M е достъпен в няколко версии: процесори с честота до 2.0GHz - Intel Core M-5Y10/5Y10a, и процесори до 2.6 GHz - Intel Core M-5Y70. Intel Core M-5Y70 е най-високо производителният Intel Core M процесор и също така се предлага и с технологията Intel vPro за бизнес 2в1 устройства с вградени функции за защита, за да се спомогне запазването на информацията, потребителски данни на потребителя и мрежов достъп.

Междувременно от AnandTech успяха да публикуват предварителни тестове на референтния таблет Llama Mountain с Core M-5Y70, които са впечатляващи. От сайта обобщават, че това е най-бързият таблет, който са тествали досега и който успява да задмине дори лидерите от серията Surface Pro. И това при условие, че процесорите в тях са с TDP 15W, докато Core M работи при 4.5W. Това означава, че скоро ще видим изключително тънки и бързи 2в1 устройства, които ще предлагат компютърна производителност в изключително компактни размери.

http://www.anandtech.com/show/8515/quick-look-at-core-m-5y70-and-llama-mountain

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино