От 3 до 10 години затвор за полицая, прегазил бебето?

От 3 до 10 години затвор за полицая, прегазил бебето?
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура в Бургас се самосезира по повод вчерашния трагичен инцидент, в който пиян граничен полицай прегази 11-месечно бебе в созополското село Крушевец.

Наказанието може да стигне до 10 години затвор.

Заведеното вчера досъдебно производство е „за извършено престъпление по транспорта, при управление на МПС, с което по непредпазливост е причинена смъртта на Красимира Красимирова Кънева, родена през 2013 година, извършено в село Крушевец, област Бургаска“.

В качеството на обвиняем веднага е привлечен извършителят на деянието Костадин Стоянов Стоянов. Извършеното от него престъпление е по член 343 от Наказателния кодекс, представляващо особено тежък случай. То е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Стоянов е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Предстои внасяне в Окръжния съд на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Родителите на 11-месечната Краси - Нонка и Красимир Къневи, се съмняват, че кръвната проба на граничния полицай може да бъде манипулирана. Те искат той да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна.

#бебе #инцидент #присъда #прокуратура #Бургас #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници