Изплащат заплатите на служителите в "Напоителни системи"

Изплащат заплатите на служителите в "Напоителни системи"
Служителите от "Напоителни системи" ще получат заплатите си за три месеца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителите в "Напоителни системи" започнаха да получават заплатите си за месеците юни, юли и август от 1 октомври, съобщи КНСБ.

До този резултат се стигна след многократни протести от страна на работниците и служителите в държавното предприятие, включително в София, напомнят от синдиката.

Припомняме, че през септември служебното правителство на Георги Близнашки отпусна 4,5 млн. лв. за осигуровки и трудови възнаграждения на служителите от дружеството. Това стана факт с приемането на постановление от Министерски съвет на 19 септември 2014 г.

„Това, което можем да направим, е да осигурим заплатите на хората, което е равнозначно на откъсване на залъка от устата на хората. Знам, че тези 4,5 милиона са недостатъчни. Но това можем да направим, а и някои от синдикатите не подкрепиха актуализацията на бюджета“, заяви тогава Близнашки.

Въпреки несправедливостите, на които са подложени, служителите на "Напоителни системи" продължават всеки ден да ходят на работа. Те искат да видят отговорност от страна на управляващите, защото "години наред "Напоителни системи" е касичка на политическите партии, независимо коя партия е на власт".

#Напоителни системи #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници