Заплахи за мъст задържат жандармерията в Петрич

Заплахи за мъст задържат жандармерията в Петрич
A A+ A++ A

Напрежение и заплахи за мъст задържат полицейските сили в ромския квартал на Петрич, където враждата между два клана в последните два дни доведе до ръкопашни схватки и стрелба.

Осем мъже са задържани, иззети са два пистолета, пушка и боеприпаси.

Намесата на специализираните полицейски части бе предизвикана от масово сбиване в понеделник, в което участваха около 80 души. От хвърлени предмети пострадаха 15-годишно момиче и 29-годишен мъж, които бяха откарани в болница.

Напрежението в квартал "182" остана високо и вчера по обяд се стигна до стрелба с огнестрелно оръжие. При нея от сачми бяха ранени 12 човека. Двама бяха хоспитализирани в местната болница, а останалите десет освободени след манипулации.

За овладяване на опасната ситуация и претърсване на квартала бе извикана жандармерия. По нареждане от главния прокурор Сотир Цацаров и служебния вътрешен министър Йордан Бакалов специалните части влязоха в ромския квартал в 16.30 часа във вторник.

"С цел възстановяване на обществения ред и пресичане на ескалиране на напрежението, както и недопускане на извършването на тежки криминални престъпления, от служители на ОДМВР-Благоевград и специализирани полицейски сили(жандармерия), на 07.10.2014 г. са извършени проверки в домовете на участниците в скандала", съобщиха от МВР. В резултат от проверките са иззети пушка и пистолет без разрешителни за носене и съхранение на оръжие, както и газов пистолет и два ловни патрона.

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани осем човека. Общественият ред в квартала е възстановен, а нощта премина спокойно, уверяват от МВР. Но постовете продължават да охраняват кв.182 в южния град.

#Петрич #жандармерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници