Над 60% от заплахите срещу Барак Обама били в нета

Над 60% от заплахите срещу Барак Обама били в нета
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Над 60% от заплахите срещу президента Обама са отправени онлайн“, съобщават от Сикрет сървис. Това е ново предизвикателство за агенцията, която вече беше подложена на критики заради поредица от пропуски в сигурността, пише в. "Вашингтон пост".

Откакто президентът встъпи в длъжност най-малко 65 души са били обвинени заради заплахи да го наранят. Заплахите, свързани с расата на Обама, вече съставляват между 5 и 10% от всички заплахи срещу него.
Депутати и служители на частни охранителни компании се съмняват, че Сикрет сървис е достатъчно адаптирана към новата ситуация със социалните мрежи, в който трябва да преценява множеството позовавания онлайн на името на президента, да разследва подозрителните и след това да ги свързва с разузнавателната информация, която получава на място.

Джейсън Шафец, председател на подкомисия за националната сигурност твърди, че бил приятно изненадан през 2011 г., когато агенти незабавно успели да засекат туит на жена от Вашингтон за мъж, който стрелял по Белия дом. Но пита защо тази информация не била използвана, за да се потвърдят подозренията на служители, че са били произведени изстрели. Вместо това агенцията изпратила доклада до полицията за допълнително разследване и минали четири дни преди да открият, че куршумите са стигнали до Белия дом.

По време на първия мандат на Обама на президентския пост най-тревожният въпрос беше свързан с неговата раса, която го превърна в магнит за заплахи. След близо шест години в Белия дом, броят на открито расистките заплахи е намалял, но заплахите като цяло продължават.


Говорителят на Сикрет сървис, Брайън Лиъри заяви, че агенцията се е приспособила към факта, че повечето заплахи срещу президента сега се появяват онлайн.

#Барак Обама #Сикрет сървис #президента #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници