Омбудсманът призова партиите да работят в посока реформи

Омбудсманът призова партиите да работят в посока реформи
Омбудсманът призова партиите да се обединят в името на нуждата от реформи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Искам да припомня, че България има нужда от много сериозни реформи. Ако сме с психика само да кърпим дупки и да гасим пожари, това няма да стане, така ни минава живота и България отива надолу. Трябва да се постави за цел да се работи по сериозните проблеми. Това е решението."

Това мнение изрази омбудсманът на България Константин Пенчев в сутрешния блок на БНТ в четвъртък.

На въпрос как да се състави правителство от толкова разнолики партии, омбудсманът отговори, че не е чул, че здравеопазването, образованието и енергетиката ни е в много добро състояние и няма нужда от реформи - това са проблеми, които трябва да се решат, потвърди той.

Пенчев изрази надежда, че няма да се повтори сценарият от миналото правителство с кратък живот и призова да дадем възможност да се създаде правителство, което да работи по отделните теми за решаване още от първия ден.

Той отчете, че е имало много нарушения в изборния ден с купуване на гласове. "Основната рецепта е по-масово гласуване, за да се размият купените гласове", категоричен е Пенчев. Той не можа да си обясни защо българинът не гласува, при положение, че имаше толкова протести лятото и зимата. 

#омбудсман #България #Константин Пенчев #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници