Кънев се пречупи, било "грешка" да поставя ултиматум на Борисов

Кънев се пречупи, било "грешка" да поставя ултиматум на Борисов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок няма да влиза в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни неговата програма. Това заяви пред Дарик членът на ръководството му и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Кънев отчете като грешка предварителното условие на Реформаторите лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов да не бъде министър-председател. „Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не помогна на България да има правителство”, каза Кънев.

"В момента първите трима в избоните резултати правят правителство по мазетата. След като не се говори пред медиите, значи се говори по ресторанти и по мазета някъде. Нали никой не си прави илюзията, че в момента не се говори за правителство? Всички говорим, но РБ го прави публично", добави още той. 

"Министърът е функция на политиката и Реформаторският блок не би претендирал за министерство, ако няма промени. Да видим първо политиката, а после кои ще са министрите", каза още Кънев.

Реформаторът изреди кои са приоритетите на РБ, с които компромиси няма да се правят. Това са реформите на правосъдната система - разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия и с пряк избор от гилдиите, засилване на ролята на Специализираната прокуратура, която да може да разследва и съдебната власт и дори главния прокурор.

Реформаторите са непреклонни и за реформата в администрацията и за гаранции за премахване на партийните назначения, а също и за съществена промяна при обществените поръчки, при която финансиращият орган да е различен от организатора на поръчката.

#реформаторски блок #Бойко Борисов #Радан Кънев #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници