Официално: Не ебола, а алкохол убил британеца в Македония

Официално: Не ебола, а алкохол убил британеца в Македония
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Не смъртоносният вирус ебола, а най-вероятно алкохол е причината за смъртта на британеца Колин Джефри, починал в Македония. Неговите проби са отрицателни, сочат данни на учени в Хамбург. Починалият мъж е имал тежко алкохолно увреждане на черния дроб. 

„Въпреки че бяхме убедени, че не боледува от ебола, бяхме задължени да процедираме съгласно световните стандарти”, заявила Йованка Костовска от министерството на здравеопазването на Македония. По думите й причините за смъртта на британския гражданин ще се утвърдят чрез аутопсия.

Официален източник, пожелал анонимност , заяви, че лекарите, които първоначално са лекували пациента, определят неговите симптоми като треска, повръщане и вътрешни кръвоизливи.

Приятелят на Джефри, който е бил с него в Македония, заяви, че паниката около смъртта може да е предизвикана от шега на болния, че е заразен с ебола. 

Припомняме, че 58-годишният Джефри се разболя от треска по време на бизнес пътуване до Македония и почина в четвъртък вечерта. След това хотелът, в който той е отседнал с приятеля си Майк Инглиш, беше затворен от въоръжена полиция.

Джефри е посещавал Африка преди шест години. По телефона пред журналисти Майк е обяснил: „Колин имаше много английско чувство за хумор. Според мен той се е пошегувал. Казал е „О, болен съм от ебола!”, а те са го приели на сериозно”.

Майк Инглиш предположи също така, че медиците са се уплашили, след като са видели в паспорта на Колин печати от Кения и Руанда. Преди смъртта си Колин Джефри е страдал от повръщане, треска и вътрешно кървене – всички признаци на смъртоносната болест. Въпреки това, има предположения, че смъртта му е предизвикана вследствие на запой.

Единственият човек, който се е заразил от болестта на европейския континент, е испанската медицинска сестра Тереса Ромеро. Въпреки това здравните власти по цял свят ще трябва да са нащрек поне още няколко месеца, докато светът успее да овладее епидемията в Западна Африка.

#ебола #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници