И Полша с подозрения за ебола

И Полша с подозрения за ебола
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След редица държави по света, предположенията, че смъртоносният вирус ебола достигнал и Полша са налице. Пациент със симптомите на опасната болест бе хоспитализиран в полския град Лодз от град Шерадз, съобщи полската обществена телевизия TVP. Телевизията отбелязва, че за първи път полицейски автомобил е съпровождал линейката на Бърза помощ.

Хоспитализираният е 31-годишен мъж, пристигнал в Полша от Германия , където работил с чужденци, преселници от Гвинея. Говорителят на регионалния епидемиологичен център в Лодз Сбигнев Солож съобщава, че „мъжът е съобщил за симптоми, сочещи към вируса”.

Ако лабораторните тестове потвърдят наличието на вируса ебола, то това ще е първият случай на това заболяване в Полша. 

Междувременно Световната здравна организация потвърди, че настоящата епидемия от ебола е „най-тежкият здравен проблем в модерната история”. Според генералния директор на СЗО Маргарет Чан, епидемията е доказала, че „светът е зле подготвен да реагира на всяка остра, продължителна и застрашаваща общественото здраве ситуация”, съобщава The Times of India.

„Аз никога не съм виждала здравен проблем да заплашва съществуването на общества и правителства във вече много бедни държави. Никога не съм виждала инфекциозно заболяване така силно да допринася за потенциален провал на държава”, казва Чан в изявление.

#ебола #Полша #Световна здравна организация #Маргарет Чан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници