Игнатов: Не мога да забраня Азис

Игнатов: Не мога да забраня Азис
Във връзка със скандалния видеоклип, на който видински ученици танцуват на песен на Азис, министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че не може да забрани чалгата в училище. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Във връзка със скандалния видеоклип, на който видински ученици танцуват на песен на Азис, министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че не може да забрани чалгата в училище.

„Не мога да забраня чалгата в училище“, каза министърът на образованието Сергей Игнатов пред журналисти в сряда, предаде вестник „Сега“.

„Този изпълнител забранен ли е от някой орган? Например от СЕМ? Ако в качеството си на министър на образованието забраня пускането на негови песни в училище, веднага ще ни погнат за дискриминация. А ако не го забраня, пак ще има обвинения. Затова трябва да се произнесат други институции. Иначе моето мнение е, че за определена възраст трябва да се избира подходяща музика“, коментира Игнатов.

Видеоклипът, на който ученици танцуват на фона на песента на Азис „Мразя“ в сградата на Община Видин на 8 март, взриви социалните мрежи и предизвика гневни реакции.

Децата са от основно училище „Софроний Врачански“ и от детска градина „Звънче“, които се намират във видинския ромски квартал „Нов път“.

Хореографът на децата Методи Филчев не вижда нищо лошо в отправения поздрав към жените и казва, че самият той е избрал децата да танцуват под звуците на песен на Азис, съобщи във вторник Дарик.

#Сергей Игнатов #Игнатов #министър на образованието #видеоклип #деца #Азис #чалга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »