Премиерът: Новият кабинет идва до две седмици

Премиерът: Новият кабинет идва до две седмици
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер Георги Близнашки смята, че до две-три седмици ще има ново правителство.

"Давам си още две-три седмици да стоя в кабинета на служебен премиер. Смятам, че ще се състави ново правителство. Защото ако се стигне до нови избори, това ще бъде катастрофално за страната", коментира Близнашки в студиото на Нова телевизия.

Според него, новият парламент може да даде уникален шанс за възход на страната, но за да се случи това не трябва да се връщаме към миналото, а да се търсят решения тук и сега. 

"Нека да се съберат и да потърсят начини за излизане от кризата. Имаме много рани в миналото, да не ги чоплим, а да търсим решение и да вървим напред", каза Близнашки.

Той е изненадан от факта, че реформаторите не могат да оценят собственото си достойнство и да се включат в една управленска коалиция. Според Близнашки, участието на РБ във властта ще бъде борба срещу задкулисието и нова алтернатива.

Близнашки коментира още, че дългосрочната задача пред управляващите ще бъде пречупването на родното задкулисие, което години наред диктува политиката на страната. То ще отнеме дълго време - един период от 7 - 8 г., но трябва да имаме търпение това да се случи. 

Според служебния премиер, всички партии малко или много участвали в изборната търговия, но изборите не са най-нечестните, каквито някои се опитват да ги изкарат.

Проф. Георги Близнашки заяви, че кабинетът му не прави политическа чистка.

#Кабинет #правителство #Близнашки #Георги Близнашки #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници