Одобриха проектобюджетите на страните от еврозоната

Одобриха проектобюджетите на страните от еврозоната
Юрки Катайнен
A A+ A++ A

Европейската комисия (ЕК) не е открила никакви сериозни отклонения в проектобюджетите на 18-те страни от еврозоната и няма да иска от нито една страна членка на ревизира проекта си.

"След като взех предвид всички информации и допълнителни информации, предоставени в последните дни, за момента не мога да открия сериозни отклонения, които да ни накарат да дадем негативно мнение на този етап, съобщи в комюнике еврокомисарят по икономическите въпроси Юрки Катайнен. Нашите служби вече ще работят за предоставяне на по-подробно мнение по проектобюджетите и новата Европейска комисия ще приеме тези мнения през ноември.

Изпълнителният орган на ЕС, който ще обяви през ноември завършено мнение относно 18-те бюджета в еврозоната, ще може да се възползва, за да поиска повече от Франция и Италия.

"Имахме конструктивен диалог с ЕК, който ще продължим. Трябва да намерим колективно средствата за възстановяване на икономиката в цялата еврозона", съобщи френският финансов министър Мишел Сапен.

"Всеки пропуск или риск ще бъдат ясно изтъкнати в този момент. Всеки нов етап в съответствие с пакта за стабилност ще бъде решен по-късно, вземайки предвид есенните икономически прогнози на Комисията и мнението й по проектобюджетите", предупреди Катайнен в комюнике.

Брюксел ще обяви новите си икономически прогнози на 4 ноември.

#Европейската комисия #ЕК #еврокомисар #Юрки Катайнен #Европейска комисия #еврозоната #Мишел Сапен #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници