Бъг може да позволи отдалеченото блокиране на смартфони Samsung

Бъг може да позволи отдалеченото блокиране на смартфони Samsung
A A+ A++ A

Ако имате смартфон Samsung и използвате функцията Find My Mobile за проследяване на местоположението на телефона и отдалеченото му заключване и изтриване в случай на кражба или изгубване може би е добра идея да спрете да я ползвате за известно време.Според информация на National Institute of Standards and Technology (NIST) и експерта по сигурността Мохамед Басет в Find My Mobile има бъг, който може да даде възможност на трети лица да заключат или изтрият данните в телефона ви.



 



Оказва се, че услугата не валидира източника на заявка за заключване на телефона, което на свой ред може да се използва от злонамерени лица за получаване на контрол над телефона. Докато Samsung не излезе с официален коментар по случая е най-добре да изключите функцията и да разчитате на идентичната функционалност на Google Android Manager.



 



Източник: Computerworld" target="_blank">http://www.computerworld.com/article/2839240/zero-day-in-samsung-find-my-mobile-service-allows-attacker-to-remotely-lock-phone.html">Computerworld



 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници