ГЕРБ: Велкова не е учредител, нито член на партията

ГЕРБ: Велкова не е учредител, нито член на партията
През 2008 г. Велкова е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Росица Велкова не е била учредител на ПП ГЕРБ, нито член на партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ във връзка с публикации в медиите, че името на Велкова е замесено със скандалния от последните дни австрийски лобист Петер Хохегер.

През 2008 г. Велкова е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ, посочват от партията.

В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло.

В четвъртък бе разпространена информация, че Росица Велкова, която е близка на вицепремиера Цветан Цветанов, е била управител на фирмата „Хохегер БГ“ от 2008 година до лятото на 2009 г.

В понеделник от ГЕРБ обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Преди четири години Петер Хохегер бе избран от „Тройната коалиция“ да „чисти имиджа на България“ пред Европейския съюз заради корупцията и организираната престъпност.

В продължение на една година агенцията му трябваше да лобира пред международните медии и институции в полза на България.

В скандала с Хохегер са намесени имената на бившия премиер Сергей Станишев и майката на детето му – Моника Янова. В Австрия срещу Хохегер се води мащабно разследване, а той е наричан „кралят на корупцията“.

Според „Ди пресе“ Хохегер е заделил 100 хиляди евро от „българските пари“, които отишли в джоба на бившия австрийски вътрешен министър Ернст Щрасер.

#Росица Велкова #ГЕРБ #Петер Хохегер #лобист #Цветан Цветанов #вицепремиер #тройната коалиция #България #Европейския съюз #Австрия #Сергей Станишев #Моника Янова #вътрешен министър #Ернст Щрасер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино