Адвокат: БНБ постави капан на политиците

Адвокат: БНБ постави капан на политиците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Време е гражданите да се защитим от държавата, призова Борислав Михайлов, адвокат и организатор на протестите КТБalive, в които участват вложители в затворената Корпоративна търговска банка.

БНБ успя да проспи четири месеца, а сега постави капан на политиците, категоричен е адвокатът.

Според Михайлов управителят на БНБ Иван Искров не е успял да отговори на поставените въпроси във временната бюджетна комисия. Той няма как да отговори - всички сме свидетели на неговите действия през последните месеци или ако трябва да сме по-точни - на бездействията, коментира защитникът.

Важно е какво ще се направи от тук нататък, за да се разреши проблемът.  с Корпоративна търговска банка /КТБ/. БНБ постави един капан на политиците и сега тези, които ще управляват от тук насетне, ще имат много сериозен проблем.

Чл. 44 от Закона за БНБ категорично забранява на УС и на управителя да искат консултации с Министерство на финансите и Министерски съвет. Същевременно в същия член е записано, че и МС и МФ не трябва да дават консултации на БНБ. През цялото това време в нарушение на този член и закона УС и г-н Искров непрекъснато повтаряха, че политиците трябва да решат този въпрос.

Ако политиците трябва всичко да решават, тогава за какво ни е БНБ, за какво ни е Министерство на финансите, за какво са ни всичките тези закони, питат от гражданското движение на ощетените вложители.

#КТБalive #Корпоративна търговска банка #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници