Русия настоява Запада да смени позицията си за Украйна

Русия настоява Запада да смени позицията си за Украйна
Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Представителят на Министерството на външните работи на Русия по въпросите на човешките права, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов заяви, че международната общност, и в частност Западът, трябва да преосмислят своята позиция и да реагират адекватно спрямо нарушенията на правата на човека, които извършва Украйна.

„Западът е длъжен да окаже влияние върху Украйна, защото в сферата на правата на човека има сериозен проблем.”, заяви Долгов, цитиран от Газета ру. .

Русия настоява властите в Украйна да защитават законните права и интереси на всички граждани на страната, независимо от това в кои части на Украйна живеят те.

В същото време руското министерство на извънредните ситуации започна зареждането на още един конвой с хуманитарна помощ за Донецката и Луганската област, предаде Интерфакс.

На жителите на Донецката и Луганската област ще бъдат доставени захар и месни консерви, строителни материали, гориво и лекарства.

В Донецк отново се чуват артилерийски изстрели и експлозии,  предаде Газета ру.

По-рано в централата на сепаратистката Луганска народна република беше съобщено, че в района на град Фрунзе са били обкръжени над 70 украински военни.

#Русия #Украйна #Западът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници