ЛОТ4 от АМ „Струма” изостава от проекта

ЛОТ4 от АМ „Струма” изостава от проекта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Към настоящият момент обект ЛОТ4 от АМ „Струма” е най-лесният участък, малко над 14 км. и е изпълнен на 50%. Констатирано е голямо забавяне на изпълнението“, заяви Екатерина Захариева, вицепремиер по икономическа политика и министър на регионалното развитие по време на парламентарен контрол относно степента на завършеност и срока за изпълнение на ЛОТ4 Сандански - Кулата от АМ "Струма".

„От година и половина нищо не е помръднало. Целта беше да се обсъдят всички детайли и проблеми от проекта и да видим дали този строител ще довърши този участък, който би могъл да се завърши за четири месеца”, посочи министърът.

Тя уточни, че са изпратили анекс на строителя за удължаване от 141 дни с искане, той да поеме определени ангажименти – пълна мобилизация до 10 дни, довършване на най-проблемния участък и организиция на работата по такъв начин, че да се работи по цялото трасе, който анекс не е бил подписан. „Ние започнахме и стартирахме процедура по акт 10 за спиране на строителство. В момента тече оценка по всичко, което е извършено, по качеството му”, каза още Екатерина Захариева.

#Екатерина Захариева #строителство #строител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници