Томислав Дончев - вицепремиер

Томислав Дончев - вицепремиер
Томислав Дончев Снимка: www.eufunds.bg
A A+ A++ A

Вицепремиер по еврофондовете и икономическа политика е Томислав Дончев.

Томислав Пейков Дончев е роден на 6 август 1973 година в Габрово. През 1991 година завършва гимназия в Габрово, а през 1997 година става магистър по философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Завършва и втора специалност - журналистика.

През 2001-2004 година Томислав Дончев е изпълнителен директор на организацията Високотехнологичен бизнес инкубатор в Габрово. В този период подготвя и управлява десетки проекти в Габрово в сферите на регионалното развитие, икономическото развитие, образованието и социалната сфера. Дончев е член на екипа “Експертни анализи” към Института “Отворено общество”, разработил Регионалния план за развитие на Северозападен район за планиране (възложено след процедура по Закона за обществени поръчки с възложител Министерство на Регионалното развитие и Благоустройството). Членува и в работната група към Министерство на финансите, разписала правилата за разпределение на средствата от Европейските фондове в България. Дончев е бил и независим консултант и лектор в сферите: “Подготовка и управление на проекти”, “Планиране и стратегическо управление”, „Системи за оценка и текущ контрол”. Обучавал е представители на общини, областни администрации, училища, НПО, фирми в над 20 населени места на страната. През 2006 година получава магистърска степен по стопанско управление от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
В периода 2004-2007 Томислав Дончев работи като програмен директор в Институт „Отворено общество".

През ноември 2007 година ее избран за кмет на Габрово като кандидат на ГЕРБ.

На 18 март 2010 година е избран за министър без портфейл, отговорен за управлението на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов.

#Томислав Дончев #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници