ГЕРБ и Реформаторите се разбраха да повишат доходите

ГЕРБ и Реформаторите се разбраха да повишат доходите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ и Реформаторският блок са постигнали споразумение в икономическата сфера  за осигуряване на ускорен икономически растеж на българската икономика за гарантиране нарастването на доходите и социалните плащания на българските граждани. 

В програмната декларация, подписана между двете партии, се казва, че трябва да се спре вредното въздействие на монополите като мярка за стимулиране на конкуренцията. Договорено е да има подкрепа за износителите и фирмите, създаващи иновативни продукти, развитие на българския бизнес и насърчаване на инвестициите в модерни и иновативни производства, които създават нови работни места. В програмата за икономическия растеж е заложено и подобряване на бизнес средата в България за насърчаване на инвестиционната активност и подкрепа на българските производители.

Ще има промени и в управлението на туризма и извеждането му като приоритетен отрасъл чрез решителна подкрепа от държавата и подобряване на туристическите услуги. В документа ще има създаване на дългосрочна национална стратегия за туризма с насърчаване на всички туристически продукти, за които България има потенциал за устойчиво развитие.

Приоритет в сферата на публичните финанси е приемането на актуализацията на държавния бюджет за 2014 година и подготовка и приемане на Закона за държавния бюджет за 2015 година. Предвижда се да бъдат запазени ниски нива на бюджетния дефицит.

За БНБ приоритетно ще се търси възстановяване на доверието чрез законодателни и кадрови промени при спазване на европейското законодателство. Друг приоритет е нормативно регламентирана публичност на кредитната история на КТБ и нейните клиенти в рамките на българското и европейско банково законодателство и без специални закони само за този конкретен казус.

Предвижда се запазване на данъчната система и ниския дял на преразпределяне на бюджетни средства от държавата до 39% от БВП. Предвижда се също така да бъде проведен обществен дебат за цялостна данъчна политика, на базата на който да се подготви анализ. Със законодателни промени ще бъде ограничено участието на офшорните компании в българската икономика.

Друг акцент в споразумението е повишаване на приходите в държавния бюджет и събираемостта на плащанията чрез структурни промени и обединяване на НАП и Митниците.

#ГЕРБ #Реформаторския блок #правителство #програмна декларация #декларация #споразумение #приходи #доходи #бюджет #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници