Плевнелиев: Кабинетът „Близнашки“ се справи достойно

Плевнелиев: Кабинетът „Близнашки“ се справи достойно
Служебният кабинет прояви характер, отстоявайки позициите на България, обяви президентът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че служебното правителство се е справило достойно с поставената задача и е успяло да внесе спокойствие в нацията.

„Пет правителства и три парламента се смениха за 3 години“, заяви Плевнелиев в отчета за работата на служебния кабинет с премиер Георги Близнашки, цитиран от „Фокус".

По думите му по проекта „Южен поток“ в кабинета „Орешарски“ се е говорело едно на партньорите, а се вършело друго.

„Наложи се служебното правителство да вземе категорични мерки, за да възвърне доверието на партньорите. То работеше в режим на тежки финансови рестрикции, заради неактуализирания навреме бюджет. Служебният кабинет прояви характер, отстоявайки позициите на България. Бе финализирано споразумение с ЕК за периода 2014-2020 г. Също така проведените избори са легитимни и не се оспорват от никого“, каза още Росен Плевнелиев.

Проф. Близнашки от своя страна определи като особено предизвикателство произвеждането на успешните парламентарни избори.

„Изпълнихме ангажиментите си, които приехме пред президента и обществото”, заяви Близнашки и допълни, че още от първия ден са се сблъскали със сериозни предизвикателства.

„Оттегляме се с достойнство и чувство за изпълнен дълг“, заяви още проф. Георги Близнашки. Той благодари и на служебните министри за тяхната работа.

#Росен Плевнелиев #Кабинет #достойно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници