ЕС обсъжда нова помощ за фермерите, пострадали от руските санкции

ЕС обсъжда нова помощ за фермерите, пострадали от руските санкции
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът на ЕС на ниво земеделски министри ще разгледа в понеделник допълнителни мерки за подкрепа на европейските производители заради ембаргото, наложено от Русия.

Еврокомисарят по околна среда, морско дело и риболов Кармену Вела предлага всестранно обсъждане, включително за допълнителни мерки за подкрепа за селскостопанските производители, предаде ТАСС.

В края на септември Европейската комисия обяви, че ще отпусне още 165 милиона евро в подкрепа на земеделските производители, пострадали от руските санкции. Тези пари са предназначени за неотложни мерки на пазара на бързо развалящи се плодове и зеленчуци и цели да изтегли от пазара излишъците.

Еврокомисията задели по-рано 33 милиона евро в подкрепа на пазара на праскови и нектарини, 125 милиона евро в помощ на производителите на бързо развалящи се плодове и зеленчуци.

На 7 август Русия забрани за една година вноса на плодове, зеленчуци, месо, риба, мляко и млечни продукти от САЩ, ЕС, Австралия, Канада и Норвегия, които въведоха санкции срещу нея заради ситуацията в Украйна.

#Европейската комисия #ЕС #санкции #забрана #храни #зеленчуци #месо #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници