Москов: 100 млн. лв. допълнително се осигуряват с актуализацията в НЗОК

Москов: 100 млн. лв. допълнително се осигуряват с актуализацията в НЗОК
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Допълнително 100 млн. лв. се осигуряват със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г., заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му тази сума ще гарантира финансовата стабилност на системата до края на годината и сигурност в осигуряване на лечението на пациентите.

25 млн. лв. от средствата ще бъдат за здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели.

За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ са предвидени 10 млн. лв. 15 млн. лв. ще отидат за лекарствена терапия при злокачествени образувания, а за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ ще бъдат 50 млн. лв.

Здравният министър гарантира, че за стабилност на системата до следващата година ще бъдат предприети поредица от мерки, по които вече екипът на министерството работи. Част от тях ще могат да дадат ефект още в бюджета за следващата година, поясни Москов.

#пациенти #Петър Москов #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"