Какъв чипсет ще използва Meizu MX4 Pro?

Какъв чипсет ще използва Meizu MX4 Pro?
A A+ A++ A

Слуховете за очакващия премиерата си другата седмица Meizu MX4 Pro не стихват. Досега се предполагаше, че устройството ще заложи на чипсет от Samsung и по-точно на Exynos 5433, но това може и да не е така. Информацията идва директно от шефа на Meizu Ли Нан, който в китайската социална мрежа Weibo написа, че смартфона няма да използва чипсет на Samsung, но освен това няма да е снабден и с MediaTek MT6795.

Компанията има дългогодишно партньорство с корейците и използваше техни чипсети в почти всеки от телефоните си с изключение на MX4. Засега не е ясно какъв процесор какво да очакваме от новото устройство, но не е изключено то да заложи на Exynos 5430, което ще осигури поддръжка на дисплей с резолюция 2К и Cat 6 LTE с максимална скорост на изтегляне на данни 300Mbps. Не изключваме и възможността за чип на Qualcomm, но това е по-малко вероятно.

Междувременно в интернет се появиха по-качествени снимки, за които се твърди, че показват Meizu MX4 Pro. Дизайнът е подобен на познатия от MX4, а върху предната част се забелязва и правоъгълен хардуерен бутон, за който се предполага, че съдържа и сензор за пръстови отпечатъци. Снимката на задната част показва и различна текстура на панела. Представянето на устройството се очаква на 19 ноември.

Източник: GizChina, 2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници