Пускат постоянен тв канал от парламента

Пускат постоянен тв канал от парламента
A A+ A++ A

Постоянно пряко излъчване на парламентарните заседания е записано в проектоправилника на Народното събрание по предложение на АБВ.

Това означава или парламентът да създаде свой телевизионен канал, или БНТ да открие парламентарен телевизионен канал, на който да се излъчват пленарните заседания. Това ще се реши при гласуването на държавния бюджет за 2015 г.

Според директора на парламентарния пресцентър Христо Краевски при осигуряване на финансов ресурс има техническа възможност идеята да бъде реализирана.

От ГЕРБ предвиждат ограничение за проектите на опозицията - веднъж отхвърлени, законопроектите или проекторешенията да бъдат вкарани в седмичната програма на парламента най-рано след месец.

Мотивът на управляващите е, че при толкова много парламентарни групи при гласуването на седмичната програма всяка сряда ще се губи време до обед за обсъждане на предложения.

Депутатите от комисията одобриха още едно предложение на ГЕРБ - всички присъстващи на заседания на парламентарните комисии да бъдат вписвани в списък, включително репортерите и операторите, които отразяват работата на парламента. Четин Казак от ДПС възрази, че това е излишно и в текстовете е по-добре да се прави списък само на гостите – граждани и представители на граждански организации. Според Казак е по-добре да се регистрират само тези, които участват в дискусията..

#Парламент #канал #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"