Каролев ще съветва Лукарски

Каролев ще съветва Лукарски
A A+ A++ A

Икономистът Владимир Каролев влиза като съветник в екипа на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Той обяснява пред "Капитал", че е получил покана да подпомага стратегическите политики и я е приел.

Като приоритетни цели Каролев сочи намаляване на разрешителните режими за бизнеса, по-голяма ефективност на програмата за конкурентоспособност, подобряване на работата на търговските аташета в чужбина.

Постът е платен, но средствата, които ще получава, ще дарява за благотворителност. "За мен наградата ще е морална. Ще имам възможност да се реализират идеите, които аз и хора с подобен начин на икономическо мислене споделяме", уточнява Каролев.

Според него Божидар Лукарски е нестандартен човек без опит с медиите. "Малко си приличаме, че той е открит, говори каквото мисли, не робува на политически и партийни заповеди; има мнение отстоява го и когато сбърка е готов да си признaе грешката. Знае, че когато някои неща не ги знае, трябва да си намери помощници", обяснява Каролев. Повод да застане до новия министър били и добрите отзиви, които получил от хора, които са работили с Лукарски по времето, когато е бил заместник кмет в София и експерт в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

На въпрос знае ли кой е предложил Лукарски за министър на икономиката, Каролев посочи, че назначението му е било част от договора между Бойко Борисов и "Реформаторския блок" да има министерски постове за двама от водачите на партии в коалицията.

#Владимир Каролев #съветник #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »