Сменят ръководството на Авиоотряд 28

Сменят ръководството на Авиоотряд 28
Снимка: www.mtitc.government.bg
A A+ A++ A

„Има варианти "Авиоотряд 28" да остане под контрола на Министерството на отбраната, в НСО или в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Към момента там няма никакви средства и сменям ръководството. Мое решение е“, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде БГНЕС.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Пенчо Георгиев Пенчев, бивш генерален директор на Авиоотряд 28.
Пенчев беше обвинен в длъжностно престъпление за това, че за времето от 26.11.2009 г. до 17.06.2013 г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление е нарушил служебните си задължения по Закона за гражданското въздухоплаване и Устройствения правилник на Авиоотряд 28, като е издал заповеди за изпълнение на полети за нуждите на лица, извън категорията на лицата по чл. 64 б, ал. 2 от ЗГВ, съобщиха от прокуратурата.
През пролетта на 2014 г. правителството прие нов устройствен правилник на Авиоотряд 28, който отразява направените изменения в Закона за гражданското въздухоплаване.

Авиационният оператор бе преобразуван от първостепенен разпоредител с бюджет към Министерския съвет във второстепенен разпоредител към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който осъществява контрол върху дейността му.

#Пенчо Георгиев Пенчев #Авиоотряд 28 #НСО #министъра #Ивайло Московски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници