"България на гражданите" иска закриване на Гражданския съвет на РБ

"България на гражданите" иска закриване на Гражданския съвет на РБ
Найден Зеленогорски Снимка: m.pleven.topnovini.bg
A A+ A++ A

"Движение България на гражданите" ще настоява за премахване на Гражданския съвет на Реформаторския блок, заяви зам. -председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

"Нека бъдем честни, нашата иновация - Гражданският съвет, беше много интересна и даде добър резултат, но в решителни моменти имаше разклащане на лодката, което е крайно недопустимо тогава, когато водехме преговори за участие в управляващо мнозинство да има атаки от съвета. Лодката вече не се клати, дошло е време да се изчистят нещата, защото РБ е дългосрочен проект", каза Зеленогорски, цитиран от в. "Сега".

ДБГ се обяви и за отлагане за неопределено време на конгреса на РБ, на който трябва да се избере единен лидер. Той трябваше да се състои в началото на септември, но по искане на Меглена Кунева се отложи за 10 ноември. Сега нова дата не е насрочена, като ДБГ смята, че това трябва да се случи, след като има "положителни резултати от реформите".

В края на октомври депутатът от блока Гроздан Караджов обвини Меглена Кунева, че  рекетира Реформаторския блок. Според него от половин година Кунева се опитва да налага решения със заплахата за разцепление. Караджов смята, че заради нея не бе избран лидер на Блока и бе премахнат изпълнителният съвет.

#"Движение България на гражданите" #Реформаторския блок #Найден Зеленогорски #Меглена Кунева #ДБГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници