Samsung ще намали предлаганите смартфони с до 30%

Samsung ще намали предлаганите смартфони с до 30%
A A+ A++ A

Като част от мерките за намаляване на разходите и противодействие на намаляващата печалба Samsung възнамерява да намали броя на предлаганите през следващата година модели смартфони с 25-30%. Информацията идва от Робърт И, който оглавява отдела за връзки с инвеститорите в корейския гигант и е цитирана от Wall Street Journal. По-късно думите му бяха потвърдени и от говорител на компанията, но не бяха посочени точните цифри за засегнатите от редукцията модели.

Решението за оптимизиране на голямото портфолио от смартфони на компанията би трябвало да помогне за намаляване на разходите и за по-добро конкуриране с бързо набиращите популярност китайски производители като Xiaomi. В конферентен разговор след анонсирането на разочароващите финансови резултати миналия месец компанията заяви, че ще увеличи броя на споделените между моделите от нисък и среден клас компоненти, за да може по-добре да се възползва от икономиите от мащаба.

По-малкото модели ще позволят на Samsung да управлява по-добре наличностите и мрежата от доставчици на компоненти, смятат пазарни анализатори. Според тях това ще доведе и до стабилизиране на маржовете, които през третото тримесечие се сринаха до едва 7%, след като 10% последователни тримесечия бяха над 15%. Компанията призна това и заяви, че една от целите й за следващата година е задържането на стабилни двуцифрени маржове.

Източник: WSJ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници