Вучков иска бърза проверка за подкупния полицай

Вучков иска бърза проверка за подкупния полицай
По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служителя на столичната Пътна полиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Едва ли е тайна, че подобни прояви са ежедневие и въпросът е да ускорим механизъм не за ад хок реакция срещу конкретни случаи, а за системна антикорупционна политика във вътрешното министерство". Това каза вътрешният министър Веселин Вучков по повод видеото с полицая, който взема подкуп. Той обясни, че е бил информиран късно снощи за този случай.

"Доколкото разбирам може да се идентифицира служителят. От тук насетне очаквам в кратки срокове тази проверка да приключи", заяви Вучков.

По разпореждане на директора на СДВР е започнало дисциплинарно производство срещу служителя на столичната Пътна полиция. Повод е видеозаписът, разпространен в интернет пространството, на който ясно личи как полицаят прибира двайсетолевка.

В рамките на производството ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по случая. Ще бъде потърсено и съдействието на граждани, имащи отношение към случая.

#Веселин Вучков #проверката #полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино