Сирийците в България организират протест в Борисовата градина

Сирийците в България организират протест в Борисовата градина
Сирийската общност протестира и в края на януари пред посолството на страната срещу жестокостите на Башар Асад. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската общност в България ще отбележи годишнината от началото на кървавия конфликт в Сирия с протест на 18 март, на който са поканени всички „демократично мислещи граждани в България".

Протестът ще се проведе между 11:30 и 14:00 часа в неделя на входа на Борисовата градина.

По данни на ООН към днешна дата убитите в Сирия мъже, жени и деца са 9 345. Неофициалните данни на опозицията сочат, че броят им надвишава 30 000 души.

Специална покана сирийците, живеещи у нас отправят към всички родители, които искат да се присъденият към мъката на сирийския народ за загиналите деца.

„Да застанем срещу отмъстителните акции на варварския режим срещу децата. Децата са ангели и не трябва да имат тази съдба," се казва в специалното обръщение на сирийската общност у нас.

Сирийската революция започна от невинността на децата в град Дараа, които написаха като детска игра по стените на училището си, че режимът в Сирия трябва да бъде сменен.

Последваха арести и 15 детски живота бяха прекършени завинаги, припомня сирийската общност.

От една година Сирия е обхваната от безпрецедентен бунт срещу управлението на президента Башар Асад. Той започна в град Дераа и бързо се разпространи и в други региони.

Важен център на съпротивата срещу Асад беше град Хомс, който преди няколко седмици беше овладян от правителствените части.

Всеки ден постъпват информации за нови жертви както сред цивилното население, така и сред силите, верни на режима. Броят на загиналите в Сирия е над 9000, като повечето от тях са мирни граждани.

#Сирия #България #Башар Асад #опозиция #убити #жертви #Дараа #Хомс #ООН #Борисовата градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници