Митов загрижен за ситуацията в Йерусалим

Митов загрижен за ситуацията в Йерусалим
A A+ A++ A

„България изразява сериозна загриженост относно драматично ескалиращата ситуация в Йерусалим, която, след терористичния акт, извършен на 18 ноември, заплашва да придобие междуетнически и междурелигиозен характер“, се казва в изявление на външния министър Даниел Митов, съобщиха от МВнР.

„Още веднъж категорично осъждаме жестокото убийство на израелски граждани, по време на сутрешна молитва в Синагога в Йерусалим. Стоим твърдо на позицията, че подобни терористични актове не могат да бъдат оправдани с никаква кауза. Абсолютно недопустими и осъдителни са също така изявленията и действията, които пряко или косвено подкрепят или подстрекават към агресия, добавя външният ни министър.

Той призова и Израел, и палестинците да преосмислят случващото се през последните седмици и да направят всичко възможно за незабавното овладяване на напрежението.

„Призоваваме всички регионални лидери да положат усилия за прекратяване на насилието и връщане на двете страни към преговорния процес. Уверени сме, че това е единственият път, по който може да бъде постигнато трайно решение на Близкоизточния конфликт на принципа на две независими държави, съжителстващи в мир и сигурност“, се казва още в изявлението на Митов.

#Йерусалим #Даниел Митов #сигурност #държави #министър #терористични актове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници