Нищо добро не чака неосигурените, категоричен е Москов

Нищо добро не чака неосигурените, категоричен е Москов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Неосигурените, които са в активна възраст и не са социално слаби, трябва да знаят, че оставането им в това състояние вещае недобри неща. Предвиждаме в обозрим период от време - още от 2015 г., да бъде прекратена възможността за планов прием на такива пациенти". В това е категоричен здравният министър Петър Москов в интервю за в. "Труд".

Те няма да имат право на лечение в болница, а само на „ясно регламентиран пакет при изброени спешни състояния”, добави още той. 

Той обещава и мерки срещу корупцията в здравната система. „Изходът е разходите да се изсветлят и да се минимизират начините за нерегламентирани плащания. И МЗ, и НЗОК разполагат с достатъчно контролни механизми, но нека и българските пациенти бъдат активна страна в процеса. Не е имало случай да е подаден сигнал за нерегламентирано плащане и от това да не е произтекла санкция”, казва Петър Москов.

„Ако говорим за тези плащания, те често са свързани с искането ни като пациенти: определен лекар да ни лекува, да ни оперира, дадена болница да ни приеме. Тоест това са реални нужди, които финансирането през НЗОК не покрива. Това занапред също може да стане чрез надграждане в осигуряването”, обещава още Москов.

#Петър Москов #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"