Американските потребители на смартфони са най-доволни от iPhone

Американските потребители на смартфони са най-доволни от iPhone
A A+ A++ A

J.D. Power and Associates публикуваха данните от традиционното си проучване сред американските потребители за най-добри мобилни телефони. За седма поредна година потребителите посочват Apple с техния iPhone като продукт, от който са най-доволни. Сред критериите, по които хората оценяват телефоните, все по-важна роля играе батерията, но се оказва, че по този параграф потребителите са най-недоволни от устройствата на пазара. В същото време собствениците на смартфони, които са доволни от продължителността на работа, която батерията осигурява, са склонни да си купят отново телефон от същата марка. Между притежателите на телефони с 4G възможности и 3G възможности има съществена разлика в удовлетвореността от батерията на телефона, като за 4G устройствата тя е доста по-ниска. Важно е да отбележим обаче, че за момента клетките за 4G мрежи в Щатите са доста по-нарядко, което изисква повече енергия, докато телефонът търси връзка. Освен това притежателите на 4G телефони извършват много повече неща с тях, което допълнително натоварва батерията, отколкото при 3G устройствата.

При оценката на обикновените телефони с разширени възможности за 31% от потребителите е важна общата производителност на телефона. На второ място с 24% от гласовете на анкетираните се нарежда лесната работа с телефона, а заедно с нея за потребителите е важен и дизайнът на устройството. 20% са потребителите, за които са важни и възможностите, които телефонът предоставя. При смартфоните за 35% от хората е важна производителността, за 24% лесната работа; този път възможностите се нареждат преди дизайна, съответно за 21 и 20% от анкетираните. Apple получава най-висока оценка от потребителите, като от 1000 възможни точки, компанията има 839. На второ място са HTC, които имат 798 точки, а LG и Sanyo си делят третото място с по 716 точки. Четвърти са Sony Ericsson със 712, а Samsung са на пето място със 703.

Сред другите важни заключения от доклада на J.D. Power and Associates е и това, че средната цена на телефоните в Щатите се е понижила от $81 на $66 от юли до декември 2011 г. Причината за този спад е в намаленията, които операторите и производителите предлагат на потребителите, а не в спада на цените по принцип. Мобилните приложения пък продължават да са важна част от разширяване на възможностите на смартфоните, като 77% от потребителите на смартфони съобщават, че използват социалните мрежи от телефона си. Тези, които свалят и гледат видеосъдържание и филми в телефоните си, са 72%, а 59% са хората, чиито смартфони разполагат с възможности за гласово набиране и управление чрез гласови команди.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници