Съдия Румяна Ченалова не видя нарушение в действията си

Съдия Румяна Ченалова не видя нарушение в действията си
A A+ A++ A

Съдия Румяна Ченалова не смята, че е нарушила закона. По думите ѝ френският посланик е предприел атака спрямо нея.

„Не съм допуснала нарушение и това ще се установи“, посочи Ченалова на влизане във Висшия съдебен съвет.
Тя уточни, че френският посланник Дьо Кабан е заблуден по отношение на казуса, в който я обвиняват и даде за пример договора за охрана на стойност 30 000 евро.

"Няма въобще никакъв договор", посочи съдията.

Името на Румяна Ченалова бе цитирано от френския посланик, който в телевизионно интервю я обвини в корупция. Според дипломата при едно от разпределените ѝ дела е допуснала нарушение - за открито производство по несъстоятелност срещу дъщерните дружества на френската"Белведере груп“ е лишила собственика да се разпорежда с имуществото си, въпреки че фирмите са платили дълговете си. Ченалова е поверила управлението на синдик.

Като спорна фигура посланикът определи и назначения синдик Панайот Велков. Именно той бе определен отново от Ченалова, за синдик на ТВ7 и "Нюз7" по друго производство.

Ченалова обаче твърди, че няма нарушение на закона от нейна страна. Още повече че обвиненията за неправомерно разпределение на делата са неоснователни.

„Методът, който се използва от нашата страна не е възприет от ЕС, но дори и делата да се разпределят, както в Европа, ще има обвинения“, посочи Ченалова.

Съдията заяви, че очаква посланикът да обясни поведението си и посочи, че ще предостави конкретни доказателства в своя защита.


#съдия #Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници