Партията на Бареков и КНСБ заедно срещу Бюджет 2015

Партията на Бареков и КНСБ заедно срещу Бюджет 2015
Снимка: БДЦ
A A+ A++ A

Парламентарната група на Българския демократичен център и КНСБ се договориха да се борят заедно за корекцията на държавния бюджет за 2015 г. На работна среща двете страни постигнаха пълно съгласие по проблемите във важните сектори и ще работят за създаване на нови работни места, въвеждане на прогресивно подоходно облагане, за електронно правителство и против рязането на пари от здравеопазването и механичното съкращаване на държавната администрация за икономии.

БДЦ вече обяви, че няма да подкрепи финансовата рамка на държавата във вида й, предложен от управляващите, защото е бюджет на оцеляване, без реформи и икономически растеж.

Синдикатът започна поредица от срещи с парламентарно представените политически сили, търсейки подкрепата им за промени в бюджета между първо и второ четене. След като КНСБ не се разбра с ГЕРБ за стажа и възрастта за пенсиониране, синдикатът потърси съдействие от групата на БДЦ.

„Най-страшното е, че бюджетът за 2015 е рестриктивен и предвижда по-малко харчове. Дефлацията ще става бича за България месец след месец. Това може да се пресече само с увеличаване на потреблението“, посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

#Българския демократичен център #КНСБ #БДЦ #ГЕРБ #Пламен Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници