Предупреждават за обилни валежи в почти цяла България

Предупреждават за обилни валежи в почти цяла България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Валежите ще обхванат цяла България до края на понеделник, а за вторник има предупреждения за жълт и оранжев код в почти всички области. От агенция "Пътна инфраструктура" апелират шофьорите да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и София-град. Там се очакват значителни валежи, на места до 30 л/кв.м, като дъждът ще преминава в сняг. Ще започне да се образува снежна покривка.

Условия за образуване на поледици ще има в областите Видин, Монтана, Търговище и Разград.

Обилни валежи от дъжд се очакват и в областите - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас, където също е обявен жълт код за потенциално опасно време.

Оранжев код за значителни валежи от дъжд, около и над 40 л/кв.м е обявен за областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

#валежи #дъжд #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници