Слави Бинев ще оглави комисията по спорт?

Слави Бинев ще оглави комисията по спорт?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Низвергнатият от комисията по култура Слави Бинев вероятно ще оглави парламентарната комисия по младежта и спорта. Предложението направил председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Това съобщава "24 часа", като се позовава на отлично осведомени източници.

Бившият ректор на УНСС, а сега депутат от АБВ проф. Борислав Борисов ще поеме комисията по култура и медии вместо Бинев. Представители на управляващите групи в парламента се събрали неофициално, за да измислят как да излязат от нестихващите протести на гилдиите заради Бинев. И взели политическо решение да разменят Бинев и Борисов. В момента професорът оглавява комисията по младежта и спорта.

"Направих го в духа на взаимния компромис. Чисто процедурно това е единственото възможно решение и е победа на нашата кауза Бинев да не оглавява културата. Когато депутатите гласуват смяната, бих предложил на проф. Борисов, който е много интелигентен човек, да намери начин да приобщи цялата студентска общност, част от която му се разсърди заради призива му на когото не му харесва положението, да напуска България", заявява Христо Мутафчиев.

Очаква се размяната на шефските места в двете комисии да мине през пленарната зала още във вторник.

#Слави Бинев #Христо Мутафчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »