Ченалова: Френският посланик е бил подведен

Ченалова: Френският посланик е бил подведен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съдия Румяна Ченалова отвърна на обвиненията на френския посланик Дьо Кабан, че е некомпетентна, с думите, че той има лично отношение по казуса за френската фирма за вина. 

"Поднесени са неверни факти и посланикът е бил подведен. Нека не забравяме, че в едно съдебно производство винаги има две страни", заяви тя в ефира на бТВ в сряда в своя защита.

На въпрос защо след като фирмите са си платили задълженията, синдикът продължава да работи по случая, освен това се налага и по-тежка мярка да плати още 144 000 лева. "Забравя се, че в процеса има определени срокове. Нужно е да постъпи молба от кредитора, докато не постъпи тя, няма как да бъде прекратено производството", отговори Ченалова.

"В случая кредиторите са вече шест, а длъжникът иска да бъде оздравено предприятието. Вземат се обезпечителни мерки точно за да не бъдат ощетени правата на кредиторите. Производството не е било удължавано", добави още съдията.

Тя изрази мнение, че не може да става дума за кражба на фирми. "Когато се установява финансовото състояние на дружеството, се назначава експертиза. Вещото лице прави справките по деловодството на дружеството и установява на тази база какви са задълженията и кои са кредиторите. Няма как да се прикачат други кредитори, тъй като те съществуват в счетоводството", обоснова се още Ченалова.

Съдията заяви, че не е давала разрешение на синдика Панайот Велков да подписва договори по делото. Тя добави, че не си спомня кога го е назначила, защото имала работа с 14 синдика. 

 

#Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници