Заплатите в „Напоителни системи” пак се бавят

Заплатите в „Напоителни системи” пак се бавят
A A+ A++ A

Държавен служител дарява кръв, за да върже семейния бюджет - това разкриха от Нова тв в репортаж за  „Напоителни състеми“, където хората отново са със забавени заплати.

През септември, след като работниците предприеха стачни действия, част от възнагражденията им бяха преведени. Оказва се обаче, че ситуацията се повтаря. Работниците не получават парите си вече трети месец.

За безизходицата разказва един от потърпевшите. Борис Найденов е мъжът, който за да осигури препитание на семейството си в най-тежките месеци продаваше кръвта си. Сега той пак ще прибегне до продажбата, тъй като има три деца, а празниците наближават.

„От август пак нямаме заплати”, заяви Найденов пред Нова телевизия.

Мъжът разказва, че благодарение на добрината на хората семейството му не гладува, но сметките се трупат и може да останат без ток.

„Има вероятност празниците да ги посрещнем на тъмно, тъй като от два месеца на съм плащал ток. Но гладни няма да останем”, сподели Найденов и допълни, че децата също искат подаръци.

Мъжът разказа още, че след няколко дни единият му син има рожден ден и най-вероятно ще даде кръв, за да купи торта на момчето.

В положението на Найденов са и неговите колеги. Въпреки всичко работниците ходят на работа и изпълняват задълженията си. По думите на Найденов обаче, за да си получат заплатите те трябва отново да излязат на протест.

През септември служителите на „Напоителни системи“ организираха митинг шествия и блокираха движението в центъра на столицата с искане да им бъдат изплатени възнагражденията за последните месеци и трайно стабилизиране на дружеството.

Тогава служебното правителство на Георги Близнашки гласува 4,5 милиона лева за заплатите на служителите на държавното дружество за юни, юли и август.

„Напоителни системи“ е търговско дружество от системата на МЗХ със 100% държавно участие в капитала и осъществява дейности с висока обществена значимост.

#Напоителни системи #заплати #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници