Digitimes Research: През 2015 г. Lenovo ще задмине Samsung при таблетите и лаптопите с 9 милиона броя

Digitimes Research: През 2015 г. Lenovo ще задмине Samsung при таблетите и лаптопите с 9 милиона броя
A A+ A++ A

Проучване на Digitimes Research показва, че през следващата година доставките на таблетите и лаптопи с марката на Lenovo ще надхвърлят тези на Samsung с около 9 милиона броя. Така китайската компания ще се нареди директно след Apple по отношение на мобилните изчислителни устройства. През тази година Lenovo също ще е преди Samsung с около 1 милион повече продадени устройства.

Разбира се, Lenovo дължи това на доминиращата си позиция на пазара за лаптопи, на който корейците нямат особени успехи и дори започнаха да свиват присъствието си. Проучването прогнозира, че през следващата година Lenovo ще успее да достави общо 50 милиона таблети и компютри, а компанията ще се възползва от бранда си и агресивни промоции на евтини таблети с телефонни функции.

Според Digitimes Research заради очакваното свиване на пазара на таблети Lenovo и Samsung ще се фокусират върху запазването на техните доставки на таблети. Прогнозата е за запазване на силните продажби на таблети Lenovo с мобилни функции за развиващите се пазари, но в същото време ще има спад при евтините модели с Wi-Fi. Като цяло доставките на таблетите на Lenovo през 2015 г. се очаква да се увеличат с малко до 11,7 милиона.

Digitimes Research пише, че Samsung вероятно ще промени приоритетите си и през следващата година ще насочи ресурсите си към смартфоните. Очаква се доставките на таблети на корейците да намалеят до 36 милиона броя, а при лаптопите им спада ще е по-сериозен до 5 милиона броя. Пазарният дял на Lenovo при лаптопите ще продължи да расте и доставките на такива устройства догодина ще достигнат 38 милиона броя, твърди китайската агенция.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници