Ограничават движението на камиони заради очаквания трафик

Ограничават движението на камиони заради очаквания трафик
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа от 14:00 до 20:00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Мярката цели повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през последния от почивните дни след коледните празници.

Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Същите ограничения ще бъдат въведени и в навечерието на Новогодишните празници. На 30 декември, от 18:00 ч. до 21:00 ч., и на 4 януари 2015 г. - последният почивен ден, от 14:00 ч. до 20:00 ч., ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определените направления от републиканската пътна мрежа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.

#ограничават #движение #камиони #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници