Apple смята, че новият iPad загрява в границите на нормалното

Apple смята, че новият iPad загрява в границите на нормалното
A A+ A++ A

Apple излязоха с официално становище по повод оплакванията на някои потребители, че новият iPad загрява твърде много. Според Труди Мюлер, който работи в Apple, таблетът работи според изискванията и спецификациите на компанията и загряването, което се получава, също е в границите на нормалното. По принцип Apple няма навика да коментира всяко оплакване от потребителите, освен ако не става дума наистина за масово срещан проблем, подобен на този с антената на iPhone 4. Засега явно не можем да очакваме действия от Apple по повод на оплакванията за загряване.

Междувременно от американската потребителска организация Consumer Report също са измерили температурата на таблета и са установили, че след 45 минути работа с Infinity Blade II и при изключени 4G възможности корпусът на устройството се е загрял до 46,6 градуса по Целзий. Тестовете са показали и че таблетът е спрял да се зарежда, когато е бил натоварен със сериозните изчисления, нужни на Infinity Blade II, като зареждането е продължило, след като играта е била затворена.

Експерти от DisplayMate смятат, че загряването е страничен ефект от повишената яркост на подсветката на екрана. Заради високата резолюция Apple е имала нужда от 2,5 пъти по-ярка подсветка, за да осигури същата яркост като на iPad 2, което загрява както LED панелите, така и батерията.

http://news.cnet.com/8301-13924_3-57401137-64/led-backlight-a-likely-culprit-in-ipad-heat-issue-says-expert/
http://news.consumerreports.org/electronics/2012/03/our-test-finds-new-ipad-hits-116-degrees-while-running-games.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници