Откриха още тела на жертви от трагичния самолет Air Asia, търсят черните кутии

Откриха още тела на жертви от трагичния самолет Air Asia, търсят черните кутии
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

При издирвателните операции в района на разбилия се пътнически самолет на Air Asia са открити още седем тела на жертви, предаде ТАСС. С това общият брой на открити жертви от тази катастрофа става 16 души.

Отломки от кабината на самолета, който катастрофира в Индонезия, вече са доставени в главната база на издирвателно-спасителната операция в град Панкаланбуун, предаде агенция „Новости". Индонезийският Национален комитет по сигурността на транспорта заяви, че усилията ще бъдат насочени основно към намиране на черните кутии на самолета.

Съобщава се, че намерените отломки от кабината и две тела на жертви на катастрофата са били превозени от индонезийския военен кораб, чийто екип ги е намерил, до Панкаланбуун в югозападната част на остров Борнео.

Според спасителните екипи най-вероятният район, където се е разбил самолетът, е с площ около 1500 кв. морски мили (над 5400 кв. км). Три кораба са изпратени в тази зона, както и група индонезийски водолази.

Припомняме, на 28 декември сутринта самолет Airbus на компанията Air Asia излетя от Сурабая за Сингапур. След по-малко от пилотът е поискал разрешение за промяна на курса и височината на полета заради лошото време по маршрута на полета. Той е получил разрешение да заобиколи облачната зона, но не и за промяна на височината, тъй като в района е имало и други самолети. Малко по-късно самолетът е изчезнал от радарите.

На борда му е имало 162-ма души.

#Air Asia #самолет #катастрофа #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници