Аксесоар на Montblanc прави обикновените часовници умни

Аксесоар на Montblanc прави обикновените часовници умни
A A+ A++ A

Умните часовници продължават да набират популярност, но за мнозина те не могат да заместят стила на класическите механични модели и особено на тези от по-висок клас. Apple вече даде заявка, че разбира това с планираната златна версия на своя часовник, но и производителите на традиционни модели имат идея за справяне със заплахата на модерните джаджи към техния бизнес.

Montblanc например предлага опционалната добавка e-Strap, с която ще могат да бъдат оборудвани часовниците от колекцията Timewalker Urban Speed. Устройството представлява малък модул с 0,9” OLED сензорен дисплей с резолюция 128x36 пиксела, който се поставя върху специална каишка и попадна от долната страна на китката. Дава бърз достъп до нотификации за входящи обаждания, съобщения, електронна поща и т.н., а освен това служи и за отчитане на физическата активност.

Управлението е поверено на мобилно приложение с версии за Android и iOS. Другите полезни функции са контрол на музикалното възпроизвеждане в телефона, откриването му (стига да е в обхвата на Bluetooth) и активиране на камерата. Батерията на e-Strap осигурява до 5 дни на работа с един заряд, а цената ще е около 250 евро, което е доста малко в сравнение с цените на луксозните часовници на Montblanc.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници