Новият Acer Aspire V 17 Nitro включва 3D камера от Intel

Новият Acer Aspire V 17 Nitro включва 3D камера от Intel
A A+ A++ A

Технологията RealSense 3D на Intel, която осигурява прецизна 3D камера и вече дебютира в таблета Dell Venue 8 7000, е на път да се появи в много нови продукти по време на изложението CES 2015. Един от първите с такава е новата версия на геймърския лаптоп Acer Aspire V 17 Nitro, която включва RealSense технология със стандартна камера, инфрачервен сензор и лазерен скенер, който може да създаде триизмерна карта на света около вас.

Устройството работи подобно на сензора Kinect на Microsoft като е в състояние да отчете движението на пръстите на двете ръце и дори на изражението на лицето. Acer са добавили и приложения, които да се възползват от новия хардуер и сред тях е игра, управлявана чрез жестове и софтуер, който се използва за 3D сканиране на обекти, които след това могат да бъдат отпечатани със някои от модерните 3D принтери или да бъдат включени в игри.

Макар и геймърски, лаптопът е насочен към ограничените в бюджета и предлага 17.3” дисплей с резолюция 1080p, графична карта NVIDIA GeForce GTX 860M, клавиатура с подсветка до 16GB RAM и до 1TB място за файлове в зависимост от варианта. Останалите характеристики включват 4 високоговорителя и Blu-ray устройство, които правят Acer Aspire V 17 Nitro подходящ и за друга мултимедийна употреба. Продажбите започват още този месец.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници