Intel представи още мобилни процесори Core от 5 поколение

Intel представи още мобилни процесори Core от 5 поколение
A A+ A++ A

Преди началото на CES 2015 Intel представи и останалите подробности около процесорите Core от 5 поколение, известни с кодовото име Broadwell. В края на миналата година на пазара се появиха първите лаптопи с версията на Broadwell с ниска консумация на енергия и е време да се появят и останалите чипове. Новата архитектура предлага подобрена графика и намалена консумация на енергия за по-дълго време на автономност в сравнение с предишното поколение Haswell.

Заради преминаването към 14 нанометров производствен процес на Intel се наложи да отложи на няколко пъти премиерата на Broadwell, но нещата вече вървят по план. Intel разкри подробности за 14 различни модела на новите чипове от най-евтините мобилни процесори до най-мощните Core i7. Всички те обаче са двуядрени, а четириядрените се очакват по-късно през годината. 10 от новите процесори са с графични системи Intel HD 5500 и 6000 и са с максимална консумация на енергия от 15W, а останалите са с по-мощната графика Iris 6100 и използват до 28W.

В сравнение с Haswell производителността на Broadwell е увеличена скромно, а освен това и подобрението в живота на батерията не е особено сериозно. За сметка на това новите чипове осигуряват 22% по-добра 3D производителност. Заедно с това Intel обяви, че е започнала доставките на процесорите Cherry Trail Atom, които са предназначени за таблети и първите продукти с тях ще се появят през първата половина на годината. Междувременно на CES започнаха премиерите на лаптопи и таблети с чипове Broadwell Core.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници