Рашидов: Морфов е голям български режисьор и творец

Рашидов: Морфов е голям български режисьор и творец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец. Така министърът на културата Вежди Рашидов защити избора си да го назначи за изпълняващ длъжността директор на Народния театър "Иван Вазов", съобщава БГНЕС.

Малко след като стана ясно, че Морфов ще поеме театъра, в интернет започна кампания срещу избора му. Като доводи потребителите изтъкваха, че Морфов е бил един от видните противници на новата власт.

„А кой да назнача, някой от Фейсбук ли?“, коментира Рашидов и допълни, че зад Морфов седят 250 големи български артисти, които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят.

„Театърът обича Морфов и го иска“, каза още Рашидов. По думите му театър има заради публиката, а публиката обича представленията. Да спрем този начин на говорене, защото е талантлив човек, а всеки има характер и може да говори каквото си иска, коментира още Рашидов.

Той коментира и изнесената вчера колекция от картини от Корпоративна търговска банка (КТБ). Рашидов посочи, че трябва да се запита прокуратурата дали картините може да бъдат изложени.

„Единственото, което може да направим ние, е да ги съхраним, за да не бъдат загубени и да направим идентификация, за да кажем на прокуратурата кои са авторите, кои са картините и от кои години са“, уточни културният министър.

Той уточни, че произведенията на изкуството са прибрани са на топло по бройки, и тепърва ще се установи дали няма и копия. „Сега са прибрани при Божидар Димитров, докато се установят нещата“, каза Рашидов.

По думите му, прокуратурата конфискува произведенията и те ще се дадат на държавата, ако ли не - ще се върнат на собственика.

Във вторник прокуратурата иззе картини от КТБ за съхранение в националната художествена галерия. В сутрешния блок на Нова телевизия в сряда адвокатът на банкера Цветан Василев - Менко Менков увери, че картините са подарък и не могат да бъдат конфискувани.

#театър #Вежди Рашидов #Александър Морфов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници