България подкрепя борбата срещу всеки вид тероризъм

България подкрепя борбата срещу всеки вид тероризъм
Даниел Митов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър Даниел Митов заяви след среща с координатора на ЕС по борбата с тероризма, Жил де Керков, че България подкрепя усилията за борба срещу всички форми на тероризъм.

„Вчерашните трагични събития в Париж показват, че трябва да поддържаме много активен диалог не само по отношение на проблема с чуждестранните бойци, но и по въпросите на борбата с тероризма като цяло, за да гарантираме сигурността на европейските граждани“, заяви министър Митов.

Българският министър и Де Керков обсъдиха взетите от българското правителство практически мерки за недопускането преминаването на чуждестранни терористични бойци през територията на страната.

„България предприема необходимите действия за гарантиране сигурността на нашите граници, които са подложени на силен миграционен натиск заради географската ни близост до конфликтни райони като Сирия и Ирак“, подчерта Митов.

Двамата изразиха общата си загриженост от действията на „Ислямска държава” и се обединиха зад мнението, че ЕС трябва да полага координирани и единни усилия в борбата с произтичащата от тях терористична заплаха.

#Даниел Митов #Митов #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници