Вучков: Конкретна заплаха за България не е имало

Вучков: Конкретна заплаха за България не е имало
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Конкретна заплаха към територията на България в последно време не е имало. Това не означава, че не са взети мерки за завишени нива на сигурност. Гражданите е редно да спазват допълнителните указания, които органите насочват към тях". Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, съобщава БГНЕС.

Той уточни, че мерките са насочени главно към по-добро оперативно сътрудничество между отделните служби. „Публичните мерки са свързани със засилено полицейско присъствие по местата, където се събират по-големи групи хора“, заяви министърът.

Той коментира и разкритият вчера от премиера Бойко Борисов казус, за който не бяха дадени подробности, освен че в последните дни службите са се справили с него. „Възникналият казус, който е наложил реакция на службите за сигурност, не касае пряко територията на България. Става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава. Случаят е обработен и има благоприятно развитие“, обясни Вучков.

Стана ясно обаче, че казусът е възникнал след атентата в Париж. Министърът обясни, че ситуацията се е получила след случая във френската столица, но случаят е обработен максимално добре и има благоприятно развитие.

Веселин Вучков коментира още, че се надява на разбиране от страна на Европейския съюз за по-голяма солидарност по отношение на България във връзка с проблемите с бежанците, като се надява и на финансова солидарност.
„ Правилата са написани така, че на България се полага помощ на основата на данни, които са до 2010 година, а днес ситуацията е много по-различна“, посочи Вучков.

#Веселин Вучков #заплаха #България #казус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници